Veelgestelde Vragen

Merk

Q: Wat is het idee achter SoSkild?

A: SoSkild biedt ultieme bescherming voor jou smartphone. Zodat jij je geen zorgen hoeft te maken als je telefoon een keer valt. SoSkild is door Nederlandse ontwerpers bedacht die afgestudeerd zijn op de TU Delft.

Q: Wat maakt SoSkild uniek?

A: SoSkild is ontwikkeld om te beschermen tegen val- en stootschade. Deze bescherming bieden we door onze Zigzag structuur®, die tevens is getest door TÜV Nord. Tot slot geven wij op alle cases een levenslange garantie.

 

Product 

Q: Wat voor producten voeren jullie en waarom juist deze producten?

A: Het portfolio van SoSkild bestaat uit drie type cases en een screenprotector, zodat iedere consument naar behoefte de smartphone optimaal kan beschermen.De ultieme bescherming is namelijk niet voor iedereen hetzelfde. De één wil goede bescherming maar ook zijn telefoon zo veel mogelijk laten zien terwijl anderen graag pasje willen opbergen en nog meer bescherming willen. Om in al die behoeftes goed te kunnen voorzien hebben we drie type cases ontwikkeld.

Q: Van wat voor soort materiaal wordt het hoesje gemaakt?

A: De buitenkant van onze cases is gemaakt van een stevige TPU. De Zigzag structuur® van de Defend cases wordt gemaakt van TPE, wat nog steviger en harder is. Hierdoor zijn we er zeker van dat mogelijke impact goed wordt geabsorbeerd. De flap van de Defend Wallet is gefabriceerd van PU. Het transparante materiaal van de cases is gemaakt van een soort TPU die nauwelijks tot niet verkleurt.

Q: Beschermt Crystal Glass beter dan een normale folie screenprotector?

A: De SoSkild Crystal Glass is gemaakt van Twice Tempered Glass, ofwel, tweemaal gehard glas. Harden is een proces waarbij glas langzaam wordt verhit, waardoor de moleculen vrij kunnen bewegen. Op het moment dat dit het glas snel wordt afgekoeld ontstaan kristallen, welke sterker zijn dan normaal glas. Herhaal dit proces en er ontstaat extra hard Twice Temperd Glass Crystal Glass.

Q: Wat doen de Diamond Shaped Corners die je tegenkomt bij iedere case?

A: De zogenaamde diamond shaped corners zijn hoeken die niet rond lopen, maar bestaan uit kleine rechte vlakjes of ‘facetten’. Deze vlakjes zorgen er voor dat op het moment dat de case op een hoek valt, hij niet recht omhoog zal stuiteren, maar snel vlak gaat liggen. Zo stuiterd hij dus niet vaak, wat de kans op een fatale val verkleint.

 

Test en onderzoek

Q: Wat is TÜV Nord?

A: TÜV Nord is een instelling die onafhankelijk kwaliteitscontroles uitvoert. Door de gedisciplineerde werkwijze en strenge controle wordt een TÜV certificering alleen gegeven bij kwalitatief waardige producten. Op onze Defend cases en Defend Wallet cases mogen we TÜV certificering 2400-B-401 voeren.

Q: Hoe heeft TÜV Nord precies getest?

A: De beschermende werking van een hoesje meten kan op veel verschillende manieren. Om een repetitieve impact te simuleren is het nauwkeuriger om de telefoon te fixeren en met hamerslag te werken, dan de hoesjes te laten vallen. Op deze manier is de impact altijd gelijk en op dezelfde locatie. Dit is dan ook de proefopstelling die TÜV heeft toegepast. De trillingen die vervolgens doorkomen in de telefoon worden gemeten. Hoe minder trillingen, hoe meer bescherming

Q: Wat is de slotconclusie van TÜV Nord?

A: “TÜV Nord heeft geconcludeerd dat de SoSkild Defend en Defend Wallet tot 200% verbeterde weerstand tegen stootbelasting op de hoek van de mobiele telefoon ten opzichte van het gemiddelde van andere beschermhoezen”.

 

Retour en Garantie

Q: Ik wil mijn product graag retour sturen, waar kan ik terecht?

A. Het kan voorkomen dat u uw product graag retour wilt sturen. U kunt dan terecht bij het verkooppunt waar u uw product heeft aangeschaft. Vaak vraagt de retailer dan het bewijs van aankoop. Bewaar deze dus goed! U kunt uw SoSkild product dus alleen retour sturen of terugbrengen bij het winkel van aankoop.

Q: Ik heb een klacht over het product en wil gebruik maken van mijn garantie.

A. We doen er alles aan om de kwaliteiten van onze producten te waarborgen. Maar het kan voorkomen dat een product niet de geclaimde kwaliteit levert. Wanneer dit voorkomt binnen de wettelijke garantietermijn van ongeveer 2 jaar dient u zich te wenden tot de winkel van aankoop. Vaak vraagt de retailer dan het bewijs van aankoop. Bewaar deze dus goed! Wanneer dit voorkomt buiten de wettelijke garantietermijn van 2 jaar dan dient u zich rechtstreeks tot ons te wenden. Claim dan je garantie via onze website.

Q: Waarom wordt ik terug naar de winkel van aankoop gestuurd?

A: De medewerkers die bij deze winkels werken zijn gespecialiseerd in het behandelen van dit soort schade klachten. Zij kunnen goed beoordelen welke stappen er moeten worden ondernomen om u zo goed mogelijk te helpen. Tevens is de partij die het direct aan u verkoopt de wettelijke garantie-verstrekker.  

Schok Absorberende Structuur
Getest door TÜV Nord
Levenslang Garantie